TARİHÇE

Okulumuz, 1971 yılında Menekşe İlkokulu olarak hizmete açılmıştır. 1979 yılından itibaren aynı binada Paşabahçe Ortaokulu olarak hizmet vermeye devam etmiştir.1983 yılında da pilot okul olarak ilköğretim okulu kararı uygulanan ilk ilköğretim okullarından olmuş ve 60. Yıl İlköğretim Okulu adı ile hizmet vermeye devam etmiştir. Çevresinde başka ilköğretim okulu olmadığından o zamanlar okulumuz 3000 öğrenciye hizmet veren bir okul olmuştur. Daha sonraları diğer ilkokullar da ilköğretim okuluna dönüştürülünce okulumuzun öğrenci sayısı 1000 öğrencinin altına inmiştir.

2003 – 2004 eğitim-öğretim yılında yapılan incelemeler sonucu okulumuz depreme dayanıklı olmaması nedeniyle boşaltılarak yıkılmıştır.

2007 – 2008 eğitim-öğretim yılı başında yenilenen binası ile hizmete açılmıştır. 15 Haziran 2008 tarihi ile okulumuz, eğitime ve okulumuza katkılarıyla bilinen vakfın talebi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Valilik onayı ile adı değiştirilerek Ferda ve Turan Takmaz İlköğretim Okulu olmuştur.

2011 – 2012 eğitim-öğretim yılında okulumuza, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı alınarak ve velilerimizin katkılarıyla, kurum içi düzenleme yapılarak 3 derslik (6 şube) kazandırılmıştır. Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla okulumuz bahçesinde 2 katlı 2 derslikli (4 şube) prefabrik ana sınıfı yaptırılarak eğitim – öğretime kazandırılmıştır.

2012 – 2013 eğitim-öğretim yılında, 6287 Sayılı Kanun gereği Ferda ve Turan Takmaz İlkokulu ve Ferda ve Turan Takmaz Ortaokulu olarak aynı binada iki kurum olarak hizmet vermiştir.

2013 – 2014 eğitim-öğretim yılımda aynı kanun kapsamında okulumuz ilkokul öğrencileri Halide Edip İlkokuluna, Halide Edip Ortaokulu öğrencileri de okulumuza aktarılarak Ferda ve Turan Takmaz Ortaokulu olarak planlanmıştır.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı Mart ayı itibarıyla okulumuz bünyesinde Ferda ve Turan Takmaz İmam Hatip Ortaokulu açılmış ve halen bünyemizde 4 şube ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında 2018 Şubat ayı sömestr tatilinde okulumuz tekli eğitime geçmiştir.

Okulumuzda bu yıllar içerisinde çeşitli sportif faaliyetlerde (futbol, futsal, hentbol, basketbol, masa tenisi, voleybol, atletizm) müsabakalara katılım sağlanmış çeşitli başarılar ve dereceler elde edilmiştir. Okulumuzda düzenli olarak bilgi yarışmaları, deneme sınavları vb. etkinlikler yapılmaktadır. Okulumuz “Beyaz Bayrak” sahibidir. “Okul Sağlığı”, “Beslenme Dostu Okul”, “Sıfır Atık”projeleri ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. TÜBİTAK projelerine katılım sağlamaktayız.

Yayın: 04.12.2023 - Güncelleme: 04.12.2023 16:16 - Görüntülenme: 63