Ferda ve Turan Takmaz Ortaokulu

Adres
Paşabahçe İncirköy Mahallesi Çukurçayır Caddesi No.24 Çukurçayır Camii Yanı Beykoz / İSTANBUL
Çevremizdeki ortaokullar ile yarışan seçkin bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Bir takım çalışması anlayışıyla öğrencilerimizi Milli Eğitimin temel amaçları çerçevesinde en ideal şekilde yetiştirmek. Okulumuzu çevresinin en seçkin okulu haline getirmek. Davranış eğitimini en üst düzeyde gerçekleştirmek.
Başarılar
Okulumuz Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesine katılarak, bu proje kapsamında, yapılan inceleme ve değerlendirme çalışmaları sonucu temizlik ve hijyene verdiği önemi belgelemiş, Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır.
Ulaşım
Okulumuzun 750 metre uzağından ÜSKÜDAR, ÜMRANİYE, KADIKÖY, KAVACIK, MECİDİYEKÖY, BEYKOZ, ORTAÇEŞME istikametine giden belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Paşabahçe İncirköy Mahallesi Çukurçayır Caddesi No:24 (Çukurçayır Camii yanı) Beykoz / İSTANBUL
Beykoz Kaymakamlık Binasına 1,5 km mesafededir.
Proje Çalışmaları
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü İstanbul´u Okuyorum, Umudum Öğretmenim ve Beykoz Belediyesi tarafından yönlendirilen Yeşil Okul Projesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.